Neděle , Únor 17 2019

Salát z pečených paprik

Salátu dopřejte čas. Přes noc ho dejte do lednice, ať se chutě pěkně prolnou.
Ingredience
    • 1/2 kg rajčat
    • 6 slovenských paprik
    • 5 stroužků česneku, nasekaných nadrobno
    • 4 lžíce jablečného nebo vinného octa
    • 4 lžíce olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Papriky ogrilujte, nechte je v míse zakryté fólií nebo v plastovém sáčku zapařit a oloupejte je, zbavte jader a stopek a překrojte podélně napůl. Rajčata nakrájejte na plátky, rozložte do široké mísy. Do plátků paprik vmasírujte sůl. Z obou stran je posypte česnekem a vyskládejte na plátky rajčat. Přelijte octem, olejem, opepřete a nechte rozležet do druhého dne.

O Josef Hrubý

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *